By Andrei

Revocarea fostului procuror general Corneliu Gurin, de catre Parlament, este ilegala. Concluzia apartine Curtii Constitutionale, care a hotarat astazi ca decizia Parlamentului, din 3 mai, prin care Corneliu Gurin a fost revocat din functie este neconstitutionala.

“Se declara neconstitutionala hotararea Parlamentului numarul 104, din trei mai, cu privire la revocarea din functie a procurorului general Corneliu Gurin. Se recunoaste constitutionala numirea lui Corneliu Gurin la functia de procuror general al Republicii Moldova. Se sisteaza procesul privind constituirea unei comisii care sa examineze numirea in functie a lui Corneliu Gurin si se sisteaza controlul cu privire la raportul acestei comisii”, a declarat judecatorul Victor Popa.

Magistratii au ajuns sa examineze legalitatea hotararii prin care a fost revocat Corneliu Gurin, dupa ce deputatul neafialiat Sergiu Sirbu a contestat documentul la Curtea Constitutionala.

Reamintim ca, in cadrul sedintei Parlamentului din 3 mai, deputatii PLDM si PCRM au abrogat decizia de numire in functie a lui Corneliu Gurin. Parlamentarii liberal-democrati si cei comunisti l-au demis pe Gurin, la doar doua saptamani dupa ce acesta a fost ales in functia de procuror general, cu voturile a 51 de deputati democrati, liberal-democrati si a alesilor neafiliati.

sursa: publika.md

The post Curtea Constitutionala a decis ca revocarea fostului procuror general

Citește mai departe pe: Cap Limpede

curtea constitutionala a decis ca revocarea fostului procuror general este ilegala!  curtea constitutionala a decis ca revocarea fostului procuror general este ilegala!

Ultima oră

Comentariul meu