O conferinţă pe tema turismului, cu titlul „Provocările turismului actual” va avea loc luni, 20 mai, de la ora 16, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Sibiu, anunţă reprezentaţii instituţiei.

Conferinţa va fi susţinută de Jean Claude Weisz care va vorbi despre „Turismul în Ille et Vilaine – Haute Bretagne”. Regiunea Ille et Vilaine este cunoscută ca „ţara celor o mie de castele”, are un litoral prestigios (Saint-Malo – Dinard – Cancale) şi beneficiază de o mare diversitate peisagistică. Judeţul ocupă locul 21 din cele 101 judeţe ale Franţei în ceea ce priveşte circulaţia turistică, cu 13 milioane de înnoptări în anul 2012. Prezentarea de la Sibiu va fi însoţită de materiale audio-video şi broşuri turistice.

O altă temă va fi „Turismul cu bune şi rele”, într-o perioadă în care turismul a devenit prima industrie mondială, în faţa petrolului şi a industriei automobilului. Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) a anunţat numărul de 1 miliard de turişti internaţionali în anul 2012 şi că acest număr se va dubla cu certitudine în următorii treizeci de ani. În acest context, ce loc va deţine Transilvania şi Sibiul? De altfel, care sunt beneficiile reale ale turismului pentru comunităţile locale în faţa multinaţionalelor?

Jean

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

conferinţă pe tema turismului, susţinută la sibiu de jean claude weisz, în cadrul sărbătorii bretaniei  conferinţă pe tema turismului, susţinută la sibiu de jean claude weisz, în cadrul sărbătorii bretaniei

Ultima oră

Comentariul meu