Primele cifre după ziua de 18 mai, ce a marcat Ziua internațională a muzeelor la Sibiu, au fost anunțate de reprezentanții Complexului Național Muzeal ASTRA și Muzeul Național Brukentjal.

Potrivit datelor furtnizate de cele două instituții de cultură, ASTRA a înregistrat 19.607 vizitatori.

Cei mai mulți au participat la evenimentele programate de reprezentanții complexului. Potrivit datelor, este vorba despre 14.500 de persoane care au participat la Maratonul gastronomic transilvănean, concertul susținut de Fanfara Gypsy Airlines din satul Zece Prăjini, spectacolup de muzică populară, Proiecţia filmului Satul de demult în Muzeul ASTRA și spectacolul muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de la Fontaine Greierele aproape faimos. De asemenea, la proiectul educaţional Obiect şi Poveste. Teatru de Umbre la Muzeul ASTRA, fiind prezentată piesa de teatru Greuceanu.

În ceea ce privește Muzeul Național Brukenthal, numărul vizitatorilor a fost de 30.310. Cei mai mulți au ales să viziteze muzeul noaptea, când s-au înregistrat 21.340 de vizitatori.

Expoziţia Dinozaurii din grădină a adus, comparativ cu anul trecut un plus de 3118 vizitatori de Ziua Muzeelor şi un plus de 1759 vizitatori de Noaptea Muzeelor.

Ziua de sâmbătă, 19 mai și noaptea de sâmbătă spre duminică, 19 spre 20 mai, au marcat la Sibiu

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

noaptea muzeelor în cifre: aproape 20.000 de vizitatori la astra și peste 30.000 la muzeul brukenthal  noaptea muzeelor în cifre: aproape 20.000 de vizitatori la astra și peste 30.000 la muzeul brukenthal

Ultima oră

Comentariul meu