În acest an, Primăria oraşului Copşa Mică a ales să desfăşoare o serie de evenimente socio-culturale sub deviza „Istoria industrială a oraşului Copşa Mică”.

A fost, astfel, editată o revistă cu tema „76 de ani de industrie la Copşa Mică”, omagierea de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii – a pensionarilor de pe platforma industrială a oraşului.

De asemenea, a fost lansată o broşură cu poveşti ale localnicilor, reuniţi în asociaţia „Sfatul Bătrânilor”.

Vineri, la Clubul Seniorilor a avut loc vernisajul unei expoziţii de fotografie veche despre industria oraşului Copşa Mică, deschisă în colaborare cu Casa Gazelor Naturale Mediaş.

Primarul oraşului Copşa Mică, Daniel Tudor Mihalache, în prezenţa auditoriului format din personalităţi locale care au lucrat pe platforma industrială, a membrilor Grupului de Dezbateri Publice şi a celor din Sfatul Bătrânilor, a reafirmat dorinţa autorităţilor locale de a păstra în memoria colectivă cât mai multe date despre cea mai importantă perioadă din viaţa localităţii.

Expoziţia a putut fi vizionată inclusiv sâmbătă şi duminică, între orele 12 – 16, cu spijinul voluntarilor liceeni care au asigurat permanenţa la sediul Clubului Seniorilor. Copşenii, în număr destul de mare, au venit să vadă cum arăta oraşul la începuturile perioadei industrializării, tinerei generaţii

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

la copşa mică, industria a rămas doar o amintire, imortalizată în fotografii  la copşa mică, industria a rămas doar o amintire, imortalizată în fotografii

Ultima oră

Comentariul meu