Noaptea Europeana a Muzeelor, eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, a ajuns la a IX-a editie si anul acesta va fi sarbatorita in 18 mai, impreuna cu Ziua Internationala a Muzeelor.

Complexul National Muzeal Astra din Sibiu sarbatoreste cele doua evenimente in cadrul proiectul "Noaptea Muzeelor in 4 acte: Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu", coordonat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania. In cele patru orase vor fi disponibile harti tiparite cu muzeele participante care, de asemenea, vor fi incarcate si pe site in format electronic.

In noaptea de 18 mai, muzeele din judetul Sibiu isi asteapta vizitatorii la expozitii diversificate si alte evenimente speciale. Pentru a-si stabili mai usor propriul traseu, vizitatorii sunt invitati, in premiera, sa foloseasca harta cu programul Noptii Muzeelor in Sibiu.

Muzeele satesti, colectiile particulare, colectiile bisericesti care s-au inscris in circuitul de vizitare 18 mai si care isi asteapta vizitatorii, intre orele 18:00-01:00, sunt: Muzeul Interetnic al Vaii Hartibaciului din Altana, Muzeul de Istorie Valea Hartibaciului din Agnita, Muzeul Cetate din Axente Sever, Palatul Brukenthal Avrig, Muzeul Orasenesc din Avrig, Abatia Cisterciana de la Carta, Muzeul etnografic `Badea Cartan`din Cartisoara, Colectia Muzeala a Armenilor din Transilvania, Dumbraveni, Casa memoriala `Hermann Oberth`

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

tot ce poti face in sibiu de noaptea muzeelor: muzica tiganeasca, dinozauri, caravane si gastronomie!  tot ce poti face in sibiu de noaptea muzeelor: muzica tiganeasca, dinozauri, caravane si gastronomie!

Ultima oră

Comentariul meu