În ultimii ani, Muzeul Naţional Brukenthal a obişnuit publicul vizitator cu un program special, desfăşurat pe durata a mai multe zile, în care au fost cuprinse deopotrivă Ziua, respectiv Noaptea Muzeelor. Începând cu orele 21:00, vizitatorii muzeului pot admira în grădinile şi curţile interioare din Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie şi Muzeul de Istorie Naturală aranjamente de iluminare decorativă.

zi şi noapte specială la muzeul naţional brukenthal! vezi surpriza pregătită de noaptea muzeelor!

Anul acesta, cele două evenimente sunt sărbătorite în data de 18 mai, iar publicului i se propune un maraton de vizitare care va începe la orele 10:00 şi se va încheia la orele 24:00.

Venind, totodată, în întâmpinarea adresei Ministerului Culturii (Nr. 387 din 15.03.2013) prin care se subliniază faptul că „numărul mare de vizitatori [de Noaptea Muzeelor] ridică probleme de securitate şi de menţinere a unui microclimat stabil în expoziţiile de bază, fapt ce impune, cu necesitate, configurarea unei oferte culturale alternative”, programul de vizitare pentru Muzeul Naţional Brukenthal în ziua de sâmbătă, 18 mai, se va desfăşura după cum urmează:

Program de ZIUA MUZEELOR, 18 mai, orele 10:00 – 18:00

Accesul vizitatorilor este gratuit  în toate sediile muzeului: Palatul Brukenthal (Galeriile de Artă Europeană şi Artă Românească), Casa Albastră (Sala Multimedia), Galeria de Artă Contemporană (parter), Muzeul de Istorie Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Vânătoare „August von Spiess”, Sala cu Frescă (Piaţa Mică 22).

Program de NOAPTEA MUZEELOR, 18 mai, orele 18:00 – 24:00

Accesul vizitatorilor este gratuit în principalele sedii ale muzeului, unde vor fi deschise cu această ocazie expoziţii care, în mare parte, nu au mai fost incluse în programul de Noaptea Muzeelor: Palatul Brukenthal – expoziţiile Gothic: trăirea neo-gotică vs. modelul iluminist, Sculptura transilvăneană în piatră din secolele XIII-XIX, Cabinetul de Stampe, Cabinetul de Cartografie şi Sălile de Expoziţii Temporare; Muzeul de Istorie – expoziţiile Arme şi armuri, Lapidariul antic, Lapidariul medieval şi Mişcarea naţională a românilor din Transilvania.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică