Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie (foto), prezent la Sibiu pentru o dezbatere pe tema învăţământului românesc cu directorii de şcoli din judeţ, a declarat despre propunerea ministrului turismului, Maria Grapini de a fi mărită vacanţa de vară că nu a văzut încă scrisoarea prin care îi este solicitat acest lucru, însă ştie că România este printre ţările Europei care au cele mai puţine ore de curs.

Potrivit lui Remus Pricopie, această intervenţie din partea ministrului turismului în cel al învăţământului este normală, având în vedere că politica Guvernului este aceea ca ministerele să se consulte unele cu celelalte atunci când iau decizii.

„De la început am hotărât că vom încerca să avem politici transversale. Adică, atunci când un minister ia o decizie să se consulte şi cu celelalte ministere dacă se consideră că această politică transversală ar fi mult mai bună în cazul respectiv. Practic, doamna Grapini nu a făcut nimic altceva decât să facă o propunere în principiul anunţat iniţial. Nu am văzut scrisoarea deocamdată, nu ştiu cum vom decide, dar ceea ce ştiu este că, din păcate, în România, numărul de săptămâni de şcoală este şi aşa printre cele mai mici din Europa. Prin urmare va fi greu să

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

remus pricopie despre solicitarea lui grapini: “avem cel mai mic număr de săptămâni de şcoală din europa”  remus pricopie despre solicitarea lui grapini: “avem cel mai mic număr de săptămâni de şcoală din europa”

Ultima oră

Comentariul meu