Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan cere demisia ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, considerând „iresponsabilă, neprofesionistă şi populistă” propunerea acesteia de a scurta anul şcolar şi a mări vacanţele.

 „Am văzut azi că ministrul Turismului a adresat o cerere Ministerului Educaţiei de a scurta anul şcolar şi a mări vacanţele. Este o propunere deopotrivă iresponsabilă, neprofesionistă şi populistă. Ea arată neputinţa şi ar trebui să ducă la demisie. Doamna ministru dacă vrea să ajute turismul, să îmbunătăţească infrastructura turistică, să stimuleze turismul prin reduceri de fiscalitate care să ducă la oferte acceptabile in România, nu mai scumpe decât în ţări cu destinaţie turistică consacrată, să dezvolte parteneriate pentru atragerea de turişti, nu să umble la durata anului şcolar pentru elevi”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan.

Aceasta spune că soluţia de a atrage mai mulţi turişti este ca să fie locuri de muncă bine plătite, ca românii să aibă bani de vacanţe. În opinia vicepreşedintelui PDL ar fi o greşeală dacă s-ar mări vacanţele şcolare, în contextul european, în UE tendinţa fiind de a micşora durata vacanţelor.

„In Uniunea Europeană dezbaterea este de creştere a numărului de ore studiate şi de scurtare a vacanţelor pentru a face faţă competiţiei cu sistemul de educaţie asiatic. În ţări asiatice sunt cerinţe de performanţă tot mai mari şi pentru a răspunde la aceste cerinţe ei sunt dispuşi la un efort din ce in ce mai mare, la tot mai multe ore de studiu. Noi avem o opţiune: fie învăţăm mai mult şi vom ajunge să fim competitivi, fie învăţăm mai puţin şi vom ajunge să muncim pentru alţii”, a spus Raluca Turcan. sursa: AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu