Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat, vineri, că ajustarea poate să evite austeritatea sau să o scurteze, spunând că România a intrat, în 2007, în „unul din visele periculoase”, şi anume acela de a crede că ne cresc salariile ca în UE.

„Nu este să picăm în niciun fel de vis nerealizabil. Şi unul din visele periculoase în care a intrat România a fost acela: gata, am intrat în UE, s-au rezolvat toate, ne cresc salariile ca în UE. A fost chiar un slogan politic în 2007. Putem să dăm salarii mai mici în România, după ce am intrat în UE? Nu numai că se poate, ţările care nu au respectat legităţile adevărate ale economiei (…), chiar dacă au dat mai mult, au trebuit să taie. Şi asta este austeritatea. (…) Ajustarea este inevitabilă, când măsurile nu au fost sustenabile”, a spus Isărescu, în discursul său prilejuit de primirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
Acesta a apreciat că ajustarea poate totuşi să evite austeritatea.
„Dar dacă eşti într-adevăr şi vizionar şi echilibrat şi cântăreşti bine lucrurile, o ajustare poate să evite, cred eu, austeritatea sau să fie o austeritate pe termen scurt”, a adăugat guvernatorul BNR. Sursa: AGERPRES

 

Ultima oră

Comentariul meu