Pentru prima dată în România, copiii şi nu numai, pot vedea începând de sâmbătă, şase dinozauri aduşi de un patron sibian, în grădina Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu, aflat în centrul istoric al municipiului, singurul muzeu cu dinozauri din Estul Europei, care va atrage prin acest parc inedit zeci de mii de turişti în plus în oraş, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Sabin Luca, directorul general al Muzeului Naţional Brukenthal.
„Acest proiect pentru mine nici măcar vis nu a fost vreodată. (…) În Estul Europei (…) suntem singurii. Este o propunere a noastră de a aduce spre Sibiu un număr de zeci de mii de turişti în plus”, a spus Sabin Luca.
Acesta a anunţat că dinozaurii vor putea fi vizitaţi cu doar un leu. Practic, oricine va putea să-i vadă şi să-şi facă poze cu cei şase dinozauri plătind doar un leu.
Marius Rafa, patronul a două cafenele situate în vecinătatea muzeului sibian, a mărturisit joi că, la insistenţa celor doi copii ai săi, a investit 12.000 de euro pentru a comanda cei şase dinozauri la un depozit din Olanda, aceştia fiind de fapt fabricaţi din fibre din răşini speciale în Filipine. „Înnebunit toată ziua, cu Dino în jos, Dino în sus”, Marius Rafa s-a decis să aducă la Sibiu, pentru toţi copiii, şase dinozauri, cel mai mare fiind înalt de 7 metri şi cântăreşte 300 de kilograme. Pentru transportul celor şase dinozauri, patronul sibian a închiriat un TIR care va ajunge la Sibiu vineri seara.
Cei şase dinozauri sunt „Dinte mare crestat” (Hypsilophodon foxii), care a trăit în perioada cretacică, cel care avea un cioc cu 23 de dinţi, T-rex (Tyranousaurus rex), unul din cei mai mari prădători de uscat, care cântărea 7 tone, dar şi dinozaurul cunoscut ca „Faţă cu 3 coarne” (Tryceratops), cel care avea 9 metri în lungime. Copiii îl vor putea vedea în grădina cu dinozauri de la muzeul sibian şi pe „Dinozaurul cu gât lung” (Diplodocus longus), cel care a trăit la sfârşitul jurasicului şi care avea un gât lung de 6 metri. La Sibiu vor fi aduşi şi dinozaurii Velociraptor şi Pterosaurus.
Cine vrea să vadă şi ouă de dinozauri reale trebuie doar să intre în Muzeul de Istorie Naturală cu doar 13 lei un bilet pentru un adult şi 3 lei un bilet pentru un elev. Sâmbătă, de Ziua Muzeelor, de la ora 10.00 până la ora 24.00, vizitatorii vor beneficia de intrare gratuită.
Pentru amatorii de suveniruri cu dinozauri, Muzeul de Istorie Naturală oferă ouă de jucărie de dinozauri, la 10 lei bucata, şi chiar dinozauri fosforescenţi în miniatură, tot cu 10 lei bucata. sursa: AGERPRES