Publicat înTehnologie

TOP 10 Cele mai frumoase FENOMENE meteorologice! FOTO

Natura nu conteneste sa ne suprinda, asa ca, pe langa rasariturile si apusurile uimitoare, exista multe alte fenomene naturale incredibile, care trec deseori neobservate. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai frumoase fenomene meteo, potrivit listverse.com:

10. Haloul

Haloul este un inel luminos, multicolor, care poate aparea pe bolta cereasca in jurul Soarelui sau al Lunii in conditii atmosferice propice. Apare din cauza reflexiei sau refractiei luminii in cristale de gheata care sunt prezente la nori de mare altitudine. Fenomenul halo (cunoscut si ca nimb sau aureola) reprezinta un grup de fenomene optice sau luminoase, care se formeaza in rezultatul refractiei si reflectiei razelor solare in cristalele hexagonale de gheata, care se contin in norii cirostratus la inaltimea de 7-12 km, unde temperatura este de -30 de grade.

9. Mirajul

Mirajul este un fenomen optic produs prin refractia treptata a razelor de lumina in straturile de aer cu densitati diferite (de exemplu, in straturile de aer din vecinatatea solului, atunci cand temperatura acestuia este diferita deaceea a atmosferei). Datorita mirajului, obiectele departate, aflate in apropierea orizontului, apar insotite de imaginea lor rasturnata. In general, apar doua tipuri de miraje. Cand straturile de aer inferioare sunt mai calde (de exemplu: la amiaza, in

Conectare

V-am trimis recent un link de autentificare. Vă rugăm să vă verificați căsuța poștală!

Conectați-vă cu parola de mai jos sau conectați-vă folosind e-mailul dvs.

Primiți un cod trimis pe e-mail pentru a vă înregistra sau conectați-vă folosind o parolă.

Introduceți codul pe care l-ați primit prin e-mail pentru a vă conecta sau conectați-vă folosind o parolă.

Termeni și condiții