Quinoa este un aliment cu proprietati deosebit de benefice, mai putin conoscut de romani. Putem cumpara quinoa tot anul de la orice magazin de produse naturiste. Quinoa este unul dintre cele mai nutritive alimente cunoscute la ora actuala si se gaseste sub forma de seminte, faina, paste, lapte si fulgi. Multe dintre cerealele pentru bebelusi contin quinoa si asta pentru ca quinoa are atatea proprietati nutritive!

Desi este considerata o cereala, quinoa este de fapt o ruda a legumelor cu frunze verzi precum spanacul, sfecla mangold sau chardul elvetian. Semintele de quinoa sunt de marimea si aspectul meiului si provin din regiunea Anzilor si America de Sud. Quinoa este bogata in proteine, dar acesta nu este singurul beneficiu. Proteina pe care o furnizeaza quinoa este una completa in sensul ca aceasta include toti cei noua aminoacizi esentiali. Mai mult decat atat, contine aminoacidul numit lizina, esential pentru dezvoltarea tesuturilor si repararea acestora.

Datorita continutului ridicat de proteina, quinoa este o alegere ideala pentru vegetarieni (preocupati in general, in lipsa carnii, de aportul adecvat de proteine). Deoarece quinoa este o sursa foarte buna de mangan, magneziu, fier, cupru si fosfor, ea poate fi deosebit de valoroasa si pentru persoanele cu migrene, diabet

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

quinoa  quinoa

Ultima oră

Comentariul meu