Festivitatea solemnă de aniversare a 15 ani de la înfiinţare, organizată în Auditoriumul „Antonie Iorgovan”, ce a avut loc miercuri, 15 mai, face parte din seria de activităţi planificate în cadrul evenimentului „Zilele Universităţii Româno-Germane din Sibiu” care se desfăşoară în perioada 13-17 mai.

La 15 ani de la Înfiinţare, Universitatea Româno-Germană Sibiu (URGS) este singura universitate particulară acreditată din Sibiu.

Universitatea îşi propune să privească spre toate centrele universitare din Europa, ca o strategie de dezvoltare impusă de situaţia economică a prezentului. Rectorul instituţiei, Gheorghe Bichicean, anunţă o politică nouă în ceea ce priveşte modul în care va fi promovată universitatea din Sibiu, pentru o dezvoltare viitoare mai accelerată.

„Cred că am reuşit să spargem un tipar numit conservatorismul. Sigur, relaţiile noastre se îndreaptă spre spaţiul German cu care avem multe proiecte, dar am reuşit să facem deschideri şi spre Estul Europei, spre Spania, spre Repubica Moldova şi spre Turcia. Nu vreau să pară că dacă noi ne numim Universitate Româno-Germană avem deschidere doar spre Germania. Mult timp am fugit de ceea ce însemna Estul şi am uitat că se mai studiază şi sunt totuşi universităţi puternice şi în estul Europei”, a declarat Gheorghe Bichicean (foto al doilea, dreapta).

Universitatea

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

universitatea româno-germană, singura universitate particulară acreditată din sibiu, a împlinit 15 ani de la înfiinţare  universitatea româno-germană, singura universitate particulară acreditată din sibiu, a împlinit 15 ani de la înfiinţare

Ultima oră

Comentariul meu