Dupa doua zile de concerte, Concursului Sibiu Jazz Festival si-a anuntat castigatorii, marti seara, iar trupa Blue Train a plecat acasa cu trofeul festivalului. Trio-ul este format din Liviu Negru – chitara, Alexandru Olteanu – pian, Michael Acker – contrabas si a reprezentat centrul universitar Bucuresti.

Premiul Formula AS in valoare de 500 euro a fost adjudecat de Gaio din Cluj-Napoca, iar cel mai bun band s-a dovedit a fi Youvenis Group din Intorsura Buzaului, format din Vlad Tohanean – tobe, Damian Rusu – chitara, Cristian Dragomir – chitara bas, Fabian Roman – claviaturi.

Cel mai original solist instrumentist a fost declarat saxofonistul Alexandru Munteanu din band-ul Earth Wind and Drums, iar premiul pentru Cel mai bun solist vocal a fost atribuit Anei Cristina Leonte din trio-ul cu acelasi nume.

George Enescu College Jazz 2013 din Bucuresti a primit din partea juriului Premiul ESPERANZA.

`Cineva spunea ca jazz-ul inseamna improvizatie, iar improvizatia emana libertate. Asa s-au simtit tinerii concurenti in acest an pe scena de jazz de la Sibiu, discursul muzical si improvizatiile acestora concretizandu-se in concerte de calitate. Ii felicitam in primul rand pe premiantii concursului si pe cei foarte tineri care ne-au dovedit ca in jazz nu exista varsta`, a declarat

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

trupa blue train a castigat trofeul concursului sibiu jazz festival  trupa blue train a castigat trofeul concursului sibiu jazz festival

Ultima oră

Comentariul meu