Lucrurile interesante se intalnesc la tot pasul, insa de cele mai multe ori suntem prea preocupati cu activitatile noastre cotidiene pentru a le observa si sa ne intrebam „de ce e asa si nu altfel?”. Va prezentam mai jos cateva lucruri interesante de stiut, potrivit oddee.com si zeceintop.ro:

10. Barbati vs. Femei

Barbatii pot citi un text cu litere mici mai usor decat femeile, dar femeile aud mai bine decat barbatii.

9. Gradul de salbaticie

Procentul din continentul african inca salbatic este de 28%, iar procentul din continentul nord-american inca salbatic este de 38%. Surprinzator, nu?

8. Ce ne zic statuile

Atunci cand vedeti o statuie ecvestra, iata ce semnifica pozitia calului: cand are picioarele din fata in aer, personajul reprezentat a murit in lupta, cand are un picior in aer, personajul a murit ca urmare a ranilor primite in lupta, iar cand are toate picioarele pe sol, personajul a murit din cauze naturale.

7. De unde vine Luna de Miere

Un obicei vechi de 4000 de ani, din Babilon, prevedea ca, timp de o luna dupa casatorie, tatal miresei trebuia sa-i dea de baut ginerelui atata hidromel cat putea sa bea. Hidromelul era o bere pe baza de miere

Citește mai departe pe: Cap Limpede

top 10 lucruri interesante de stiut in viata de zi cu zi! foto  top 10 lucruri interesante de stiut in viata de zi cu zi! foto

Ultima oră

Comentariul meu