“48 for Teens”, este o iniţiativă a tinerilor din Asociaţia CenFas, proiectul fiind finanţat prin programul YouthBank, coordonat local de către Fundaţia Comunitară Sibiu​ şi la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare

Programul YouthBank Sibiu este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Concursul „48 for Teens” se desfăşoară în perioada 17-19 mai 2013 şi se adresează tinerilor din liceele sibiene, pasionaţi de realizarea de scurtmetraje. Zece echipe de tineri amatori s-au înscris în acest concurs.  Tinerii vor avea la dispoziţie doar 48 de ore pentru a concepe, filma şi edita un scurtmetraj pe o temă comunicată la lansarea concursului. Pe tot parcursul evenimentului participanţii vor fi îndeaproape monitorizaţi, prin fotografii şi interviuri, activitatea lor putând fi urmărită pe blogul dedicat proiectului.

În data de 19 mai, începând cu ora 17 va avea loc vizionarea scurtmetrajelor, jurizarea acestora şi decernarea premiilor în localul Bohemian Flow din Piaţa Mică. Toate montajele realizate vor fi inscripţionate pe DVD-uri, care se vor pune la dispoziţia doritorilor în schimbul unei donaţii.

Prin acest proiect, cei 5 tineri din Asociaţia CenFas îşi propun implicarea şi participarea tinerilor din diferite licee care împărtăşesc o pasiune comună pentru film, dar şi pentru cei care sunt pur şi simplu dornici de astfel de provocări. Acestor tineri li se oferă un cadru de exprimare în care se pot cunoaşte mai bine, pot lega prietenii şi pot petrece momente plăcute împreună. Ei doresc ca atât participanţii la concurs, cât şi cei care vor viziona ulterior filmele realizate să înţeleagă mai bine asemănările şi diferenţele dintre tineri, chiar şi nevoile acestora şi să simtă că fac parte dintr-o comunitate.

 

Ultima oră

Comentariul meu