Dorin Cioabă (foto), filul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, a declarat miercuri, 15 mai, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că în perioada următoare vor fi deschise mai multe tribunale care imită staborul de la Sibiu, singurul din ţară unde, în prezent, are loc judecata romilor.

Potrivit acestuia, tribunalul romilor de la Sibiu va funcţiona asemenea unei instanţe supreme, iar volumul de muncă ce există în prezent va fi redus.

„Tribunalul va trece ca instanţă superioară care va fi degrevată deocamdată de tot volmumul acesta de muncă şi crisinitorii (judecătorii, n.r.) vor deschide astfel de săli de judecată în toată ţara unde există comunităţi de romi, unde se justifică să fie o astfel de sală”, a declarat Dorin Cioabă.

Acesta a precizat că în primă fază vor fi înfiinţate tribunale în judeţele Vâlcea, Piteşti, Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit acestuia, la aceste tribunale ale romilor îşi vor desfăşura activitatea membri ai staborurilor (tribunalelor, n.r) locale, „oameni înţelepţi, acceptaţi şi respectaţi de comunitate, care nu trebuie să aibă studii juridice, ci doar o foarte mare experienţă de viaţă”. De asemenea, trebuie să fie acceptaţi de societate.

Staborul de la Sibiu s-a înfiinţat în februarie 2011. De atunci,

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

alte şase tribunale ale romilor, după modelul celui de la sibiu, vor fi deschise în mai multe judeţe din ţară  alte şase tribunale ale romilor, după modelul celui de la sibiu, vor fi deschise în mai multe judeţe din ţară

Ultima oră

Comentariul meu