Cea de-a XXI-a Gală a Premiilor UNITER a desemnat producţia „Călătoriile lui Gulliver” de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” (TNRS) Sibiu drept cel mai bun spectacol de teatru al anului.

Titlul de cel mai bun spectacol de teatru al anului rămâne pentru cel de-al doilea an consecutiv tot la Sibiu, după ce în 2012, acest premiu a fost oferit Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu pentru spectacolul „Ultima zi a tinereţii” regizat de Yuri Kordonsky.

Trofeul pentru cel mai bun spectacol al anului a fost înmânat de Daniel Constantin Barbu, Ministrul Culturii.

Pe scenă a urcat, pentru ridicarea premiului, directorul TNRS, Constantin Chiriac. În discursul său de mulţumire, acesta a amintit faptul că producţia „Călătoriile lui Gulliver” a fost un spectacol comisionat de Festivalul Internaţional de la Edinburgh, unde a primit premiul Herald Angel pentru regie.

„Graţie acestui premiu, pentru prima oară în România, Teatrul din Sibiu va participa anul viitor la Festivalul de la Edinburgh cu un spectacol la alegere”, a spus directorul teatrului din Sibiu.

Seria de exerciţii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete îşi propune o abordare inedită a romanului lui Swift în care fantezia se împleteşte cu o aspră satiră politică. Având ca suport o partitură originală

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

spectacolul “călătoriile lui gulliver”, în regia lui silviu purcărete, cel mai bun spectacol, la gala uniter  spectacolul “călătoriile lui gulliver”, în regia lui silviu purcărete, cel mai bun spectacol, la gala uniter

Ultima oră

Comentariul meu