"Calatoriile lui Gulliver", de Silviu Purcarete la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, a castigat premiul pentru cel mai bun spectacol, iar Alexandru Dabija a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru "Doua loturi", montat la TNB, luni seara, la cea de-a XXI-a gala a premiilor UNITER.

Teatrul National Maghiar de Stat din Cluj a fost unul dintre marii castigatori ai galei UNITER de luni seara, fiind destinatarul a trei premii de interpretare, pentru spectacolul "Hedda Gabler".

Anul acesta, gala premiilor Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) a avut loc la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi. Printre personalitatile care au inmanat premii la gala s-au numarat actritele Anamaria Marinca si Medeea Marinescu, principele Nicolae si ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Juriul care a acordat premiile UNITER 2013 a fost format din criticii de teatru Florica Ichim si Ludmila Patlanjoglu, regizoarea Sanda Manu, scenografa Viorica Petrovici si actorul Adi Carauleanu, director artistic al Teatrului "Vasile Alecsandri".

Lista completa a premiilor UNITER 2013:

Premiul pentru cel mai bun spectacol: "Calatoriile lui Gulliver", la Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu

Premiul pentru cea mai buna regie: Alexandru Dabija, pentru regia spectacolului "Doua loturi", la Teatrul National Bucuresti (TNB)

Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal: George Costin, pentru rolul

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

gala uniter: sibiul are cel mai bun spectacol al anului!  gala uniter: sibiul are cel mai bun spectacol al anului!

Ultima oră

Comentariul meu