By Andrei

Cimitirul “Sfantul Lazar”, unul dintre cele mai mari din Europa, devine neincapator, iar in cel mult sase ani locurile libere pentru inmormantari se vor epuiza. Declaratia apartine directorului cimitirului, Pavel Ene, care spune ca autoritatile municipale trebuie sa extinda suprafata acestuia sau sa aloce un alt teren.

“Cimitirul “Sf.Lazar” se intinde pe o suprafata de 120 de hectare. Din 1964, cand a fost deschis, si pana astazi, aici au fost inmormantati aproape 300 de mii de oameni”.

Administratia cimitirului spune ca suprafata terenului alocat pentru inmormantari se micsoreaza de la un an la altul.

“Avem inca vreo trei mii de locuri libere, dar multi au rezervate, au construite cavouri. Avem locuri minim pentru vreo sase ani de zile”, a declarat directorul cimitirului “Sfantul Lazar”, Pavel Ene.

Anual, aici sunt inmormantati intre patru si cinci mii de oameni, iar numarul de morminte depaseste un sfert de milion. Pentru intretinerea cimitirului se cheltuiesc peste 11 milioane de lei pe an.

“Banii pe care ii acumulam sunt de pe rezervari, pe imormantari, cu aceea ne descurcam pentru intretinere, salarii la lucratori, reparatii la masini, cumparam benzina si motorina”, a precizat Pavel Ene.

Intre timp, autoritatile Capitalei cauta solutii.

“Regulamentul prevede ca din 7 in 7 ani sa se

Citește mai departe pe: Cap Limpede

cimitirul sfantul lazar va ramane fara locuri libere in urmatorii ani  cimitirul sfantul lazar va ramane fara locuri libere in urmatorii ani

Ultima oră

Comentariul meu