Muşcatele, petuniile, crini, cactuşii, arbuştii și chiar și puieții de lămâi au invadat la propriu în acest weekend centrul Sibiului. Piaţa Mare s-a transformat peste noapte într-o grădină imensă plină cu flori şi verdeaţă care a rasarit practic din piatră. Organizatorii şi-au propus ca Festivaului să vină în sprijinul tuturor grădinarilor care pot vizita şi achiziţiona aici tot ceea ce au nevoie pentru a amenaja o grădină completă.

Faptul că Festivalul Gradinilor a adus la Sibiu peste 40 producatori si importatori  din 10 judete nu putea să lase indiferenți pe cei care iubesc florile. Producătorii au venit cu reduceri importante de preţ  la flori, arbusti, mobilier de gradina, scule si unelte de gradinarit, solutii de amenajare, iar cumpărătorii nu au întârziat să apară și să profite de oferte. Prețurile florilor încep de la 3 lei și ajung chiar și la câteva mii de lei.

”Prețurile sunt normale. Merită. Merită toți banii. Eu zic că sunt ok. Târgul mi se pare ok. Prețurile sunt la modul elegant. Am luat mușcate. Mergem pe fenomenul acesta de mușcate pentru că țin mai mult. Să vedem ce mai găsim. Ofertele sunt bune și totul e ok”, spune o turistă aflată în vizită la Sibiu.

”Am cumpărat sporul casei. Știu că așa îi spune. Prețurile sunt bune. Floarea e foarte frumoasă. Nu ști la care din flori să te oprești. Oferta este foarte variată. (..) Cred că o să mai cumpăr. Nu rezist ispitei. Pentru flori dau oricât”, mai spune o doamnă din Ploiești, aflată în trecere prin Sibiu.

Vânzări mulțumitoare

Producătorii au fost mulțumiți de feedback-ul evenimentului și au mărturisit că vânzările au mers bine. Cele mai căutate flori au fost bineînțeles cele de primăvară și de grădină. Mușcatele au fost și ele printre preferatele cumpărătorilor.

”Avem florile de parcuri, care acum în perioada asta merg bine. Avem salvie, begonia, etc.. Petuniile se vând cel mai bine. Le caută oamenii. Festivalul este foarte bun și binevenit. Suntem mulțumiți de cum merge. Recomandăm clopoțeii sau cercelușii cum îi mai spun oamenii”, a explicat Marian Mărcuș – producator din Cluj.

”Am adus florile sezonului. Vorbim de flori de primăvară, de grădină, de balcon, de terasă… Aici avem mușcate care se pun în jardiniere. Avem mușcate curgătoare tot pentru balcoane. Pentru jardiniere recomandăm mușcata.. (…) Pentru grădini flori cățătărătoare. E frumos festivalul și e bine organizat. E și timpul frumos. Normal că se merită”, a explicat și Maria Toader, cultivatoare de flori din Sibiu.

YouTube video

Festivalul este deschis și duminică între orele 10 – 21.

video: NOISE MEDIA

Ultima oră

Comentariul meu