Parada a avut loc sâmbătă dimineaţa, de la ora 9:30 şi potrivit organizatorilor, au fost prezenţi 196 de preşcolari şi elevi din clasele I-IV şi alţi 160 de adulţi.

Participanţii la paradă s-au strâns în curtea Colegiului Naţional „Sameul v. Brukenthal”, îmbrăcaţi în costume populare săseşti, fiind punctul de plecare. Au trecut Podul Minciunilor în ritmul muzicii de fanfară, au traversat Piaţa Mică şi Piaţa Mare şi au intrat apoi pe bulevadrul Nicolae Bălcescu pentru a ajunge în parcul Cetăţii şi, într-un final, în parcarea Sălii „Thalia”, de unde au plecat spre Pădurea Dumbrava. Aici, timp de aproximativ trei ore şi jumătate, vor fi organizate programe artistice.

Parada a fost organizată în cadrul celei de a 23-a ediţie a MaiFest, o serbare tradiţională a saşilor care are loc regulat la Sibiu.

„Este o serbare în mijlocul naturii, tradiţională şi are ca scop şi sensibilizarea tineretului pentru a se implica în acţiuni cultural-artistice. Porturile populare sunt aprovizionate de-a lungul anilor, predate mai departe sau se moştenesc. Este grija profesorilor ca aceste porturi să fie folosite”, a declarat Helmut Lerner, referent cultural al Forumului Democrat German Sibiu.

Potrivit acestuia, majoritatea participanţilor sunt preşcolari şi elevi de la şcolile din

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

video peste 300 de persoane au participat, la sibiu, la o paradă a porturilor populare, de maifest, o serbare tradiţională a saşilor  video peste 300 de persoane au participat, la sibiu, la o paradă a porturilor populare, de maifest, o serbare tradiţională a saşilor

Ultima oră

Comentariul meu