Localnicii din Harghita sau turistii prezenti in zona au posibilitatea sa viziteze, in aceasta perioada, poienile cu narcise, declarate rezervatii naturale, care se intind pe hectare intregi, informeaza Agerpres.

In apropierea orasului Vlahita, dar si in zona Techend, sau in alte parti ale judetului se afla hectare intregi cu narcise, care sunt protejate, fie prin hotarari ale Consiliului Judetean, fie prin lege.

Oamenii vin de la zeci de kilometri departare, de la Miercurea Ciuc sau din localitatile invecinate, pentru a face fotografii si pentru a se bucura de frumusetea acestor flori, de miresmele care invaluie zona.

Narcisele care cresc in Rezervatia Naturala de la Vlahita, spre exemplu, sunt sarbatorite si in cadrul unui festival, care are loc spre sfarsitul lunii mai, in orasul Vlahita, in cadrul caruia sunt prezentate traditiile si obiceiurile zonei.

Narcisele din Harghita sunt unele dintre cele mai frumoase din tara, iar densitatea pe care cresc este destul de mare, in unele locuri ajungand si la 200 de exemplare pe metrul patrat.

Intrucat este vorba de rezervatii naturale floricole, pentru ruperea narciselor in interes comercial este nevoie de autorizatie de la Agentia de Protectia Mediului, in caz contrar cei vinovati fiind pasibili de amenzi usturatoare.

Sursa foto

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

sute de hectare cu narcise inflorite, in harghita  sute de hectare cu narcise inflorite, in harghita

Ultima oră

Comentariul meu