Europarlamentarul Iuliu Winkler a declarat vineri, la Sibiu, ca regionalizarea se va face in Romania pana la 1 ianuarie 2014, precizand ca UE nu ne impune sa avem regiuni administrative.

"Daca vreti o opinie personala, nu cred ca se va intampla acest lucru pana in 1 ianuarie 2014. Nu cred ca este dezirabil sa se intample. Si cred ca o rastalmacire a semnalelor care vin de la UE se intampla in fiecare zi. () Se face o confuzie voita intre ceea ce este recomandare la nivelul UE si ceea ce este directiva, care este obligatoriu de aplicat, se face o alta confuzie, care este tot voita, intre reforma administrativa si reforma in domeniul regiunilor de dezvoltare, sunt doua chestiuni complet diferite. Si se fac aceste valuri de tele-guvernare, care inseamna diferitele concursuri intre judete", a declarat vineri, la Sibiu, Iuliu Winkler, citat de Agerpres.

Acesta a explicat ca UE nu cere Romaniei sa creeze regiuni administrative.

"UE nu ne solicita absolut nimic in ceea ce priveste sistemul administrativ din Romania, pentru ca structura administrativ-teritoriala este competenta exclusiva a statutului membru. () UE ne face recomandari si are chiar criterii in ceea ce priveste structura de dezvoltare regionala, deci regiuni statistice de

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

`regionalizarea nu se va intampla pana la 1 ianuarie 2014`  `regionalizarea nu se va intampla pana la 1 ianuarie 2014`

Ultima oră

Comentariul meu