Pentru a prepara aceasta reteta usoara de inghetata cremoasa de vanilie nu este nevoie de o masina de inghetata.

Ingrediente:

-2 pastai de vanilie

-500ml smantana

-70g zahar

-3 galbenusuri de ou

Metoda de preparare:

Se taie in jumatatate, pe lungime, pastaile de vanilie si se scot semintele.

Se adauga apoi pastaile in smantana si se pun intr-o oala la fiert. Cand amestecul incepe sa fiarba se adauga zaharul si se amesteca pana cand zaharul se dizolva.

Intre timp, se amesteca galbenusurile de ou intr-un castron mare, dupa care se adauga incet in amestecul de crema fierbinte. Se toarna amestecul printr-o sita fina intr-un alt castron si se adauga si semintele de vanilie.

Apoi se toarna amestecul intr-un recipient pentru congelator si se lasa in frigider 2-3 ore pana cand ingheata, dupa care se serveste.

Sursa: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/vanillaicecream_4616

Vanilia

Vanilia (Planifolia Vanilla) este al doilea cel mai scump condiment din lume dupa sofran. In ciuda costului sau ridicat, vanilia este utilizata pe scara larga in domeniul culinar, parfumerie sau aromaterapie.

Vanilia sau mai bine zis pastaile de vanilie, sunt fructul produs de o anumita specie de orhidee si se comercializeza la bucata. Vanilia este dulce, aromata si placuta la gust.

Aroma provine de la pastaia in care se gasesc semintele, sau de la “boabele`

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

Inghetata de vanilie  Inghetata de vanilie

Ultima oră