O supa sanatoasa si savuroasa cu coriandru proaspat. Se serveste cu branza si paine cu ceapa, la o cina sau la masa de pranz.

Ingrediente:

– 1 lingura ulei vegetal

– 1 ceapa, feliata

– 450g morcovi, felii

– 1 lingurita coriandru

– 2 l bulion de legume

– un manunchi mare de coriandru proaspat, care se toaca marunt

– sare si piper negru proaspat macinat

Metoda de preparare:

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga ceapa si morcovii. Se lasa pentru 3-4 minute, pana cand incep sa se inmoaie.

Se amesteca cu coriandru si se mai lasa la foc 1-2 minute. Apoi se adauga supa de legume si se aduce la fierbere.

Se lasa la fiert la foc mic pana cand legumele sunt fragede.

Dupa care compozitia de baga intr-un blender si se omogenizeaza.

Apoi supa se reincalzeste intr-o oala curata, se amesteca in ea coriandru proaspat si se serveste.

Sursa: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/carrotandcorianderso_1919

Coriandrul

Coriandrul este una dintre ierburile aromatice foarte des folosite in bucatarie. Coriandrul este folosit in bucatariile din Europa, de pe continentul american, Orientul Mijlociu si Africa de Sud, iar in Asia este ceea ce se numeste patrunjel. Planta este cultivata mai ales in Maroc si Romania.

Frunzele au un gust deosebit de al semintelor, cu un plus de nuanta acida, insa

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

Supa de morcovi si coriandru  Supa de morcovi si coriandru

Ultima oră