Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat astazi ca municipiul doljean va intra in lupta pentru castigarea titlului de `Capitala Culturala Europeana`, alaturi de Timisoara si Cluj. Potrivit site-ului craiovean indiscret.ro, anuntul a fost facut in cadrul discursurilor tinute cu ocazia manifestarilor dedicate Zilelor Mihai Vteazul.

Lia Olguta Vasilescu a amintit despre beneficiile pe care le-a avut Sibiul, in urma realizarii acestui program. `Craiova a intrat in cursa pentru titlul de «Capitala Culturala Europeana», vom face mai multe investitii in cultura, dar vom aduce si bani in oras. In momentul in care vom ajunge capitala culturala, vom primi mai multe fonduri de la Uniunea Europeana. Ma uit la Sibiu, care a fost capitala europeana si s-a trasformat, au intrat multi bani acolo. Ne dorim si noi astfel de avantaje dar mai intai trebuie sa demonstram ca meritam. Avem aici institutii importante care ne vor aduce puncte la dosar, Filarmonica Oltenia, cu o indelungata traditie, Teatrul de Opera si Opereta, Teatrul National unde se desfasoara Festivalul Shakespeare o data la doi ani, avem Festivalul Marin Sorescu, vom avea acum si un Festival Medieval care ne va aduce multe puncte. Trebuie sa ne finalizam dosarul si sa il depunem`, a declarat Vasilescu.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

oltenia, eterna terra nova: craiova vrea sa fie capitala culturala a europei  oltenia, eterna terra nova: craiova vrea sa fie capitala culturala a europei

Ultima oră

Comentariul meu