In data de 9 mai 2013 se implinesc 136 de ani de cand Romania si-a castigat independenta, iar la Sibiu acest moment a fost marcat printr-o ceremonie de depunere de coroane si jerbe de flori la Monumentul Ostasului din Toate Timpurile, amplasat pe platoul din fata Cercului Militar.

La ceremonialul militar si religios au luat parte reprezentanti ai autoritatilor locale, militari din cadrul Garnizoanei Sibiu, Mitropolitul Ardealului, dar si cativa sibieni.

Ceremonia a inceput cu primirea prefectului judetului Sibiu, apoi s-au intonat imnurile Romaniei si Europei. Apoi, Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, impreuna cu un sobor de preoti, a oficiat o slujba de pomenire.

Cindrea a incurcat secolele

Au urmat depunerile de coroane, precedate de discursurile Prefectului Sitterli si presedintelui Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea.

De altfel, in discursul sau, Ioan Cindrea a a vorbit despre cei 136 de ani care au trecut de la obtinerea Independentei de stat a Romaniei, insa in momentul cand a reprodus anul Independentei, Presedintele CJ Sibiu a confundat 1877 cu 1977(video – 0.30). `Cei care si-au dat viata si s-au jertfit trebuie comemorati, fiindca ne-au lasat o tara independenta, libera dupa 9 mai 1977`, a punctat Cindrea.

allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/2BvylSgtatw?rel=0″ width=”480″>>

De partea cealalta,

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

ziua independentei romaniei, sarbatorita la sibiu prin depunere de coroane si o greseala de un veac | video  ziua independentei romaniei, sarbatorita la sibiu prin depunere de coroane si o greseala de un veac | video

Ultima oră

Comentariul meu