Statuile au fost create de oameni inca din perioada preistorica. Una dintre primele statui a fost creata acum 32.000 ani, se numea Omul Leu si avea o inaltime de 29.6 cm. In prezent, in lume exista statui reprezentative, ridicate din diferite motive: religioase, istorice sau care amintesc de oameni importanti. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai frumoase statui din lume:

10. Statuia Libertatii (New York)

Statuia Libertatii este un monument in portul „Liberty Island” din orasul New York. A fost plasat in anul 1886 la intrarea portului de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Statuia este un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la declararea independentei Statelor Unite. Statuia are o inaltime fara soclu de 46,5 m, iar cu soclu 93 m. Ea are un invelis de cupru care acopera un schelet de fier. Monumentul are o greutate de 225 tone, culoarea statuii prin oxidarea cuprului a devenit verde.

9. Sfinxul Egiptean (Cairo)

Marele Sfinx este situat pe Platoul Giza, aflat la granita cu Desertul Sahara, pe malul vestic al raului Nil, langa orasul Cairo si este orientat cu fata spre

Citește mai departe pe: Cap Limpede

top 10 cele mai frumoase statui din lume! foto  top 10 cele mai frumoase statui din lume! foto

Ultima oră

Comentariul meu