Reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal Astra Sibiu (CNMAS) pregătesc o surpriză vizitatorilor Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului pentru Noaptea europeană a muzeelor ce se sărbătoreşte sâmbătă, 18 mai.

Vizitatorii care vor trece pragul muzeului sunt invitaţi la premiera spectacolului de teatru de umbre “Greuceanu”, o adaptare după cunoscutul basm popular cu acelaşi titlu, cules de Petre Ispirescu.

Evenimentul, ce se va desfăşura în zona Etno Tehno Parc, începând cu ora 21:30, este parte a proiectului educaţional “Obiect şi Poveste. Teatru de Umbre la Muzeul ASTRA”, inclus în Agenda Culturală 2013, Sibiu SMART.

„Ne-am propus valorificarea patrimoniului material şi imaterial printr-un program de educaţie muzeală accesibil şi antrenant, care face cunoscute în rândul copiilor şi tinerilor valorile tradiţiei. Am ales ca metodă teatrul de umbre, acesta fiind un agent educaţional extrem de benefic şi un factor de orientare profesională”, a declarat coordonatorul proiectului, pedagogul muzeal Raluca Andrei.

15 elevi ai Şcolii Gimnaziale Cristian, cu sprijinul studenţilor Departamentului de Artă Teatrală, vor prezenta publicului o versiune inedită a basmului popular Greucenu, în realizarea căruia tinerii au fost coordonaţi de asist. univ. dr. Adriana Bârză, asist. univ. drd. Doriana Tăut şi prof. Ion Chiş, transmit reprezentanţii CNMAS.

***

“Greuceanu” este un basm

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

teatru de umbre, la muzeul în aer liber din dumbrava sibiului, în noaptea europeană a muzeelor  teatru de umbre, la muzeul în aer liber din dumbrava sibiului, în noaptea europeană a muzeelor

Ultima oră

Comentariul meu