Sutka City TV, o televiziune dedicată exclusiv romilor, a fost lansată la Paris, având ca scop principal să arate “adevărata faţă a romilor”, potrivit unui reportaj realizat de France 24, scrie Mediafax.

Patronului postului TV este Andrijano Dzeladin, rom originar din Macedonia. Ideea înfiinţării acestei televiziuni – care este retransmisă de compania Free, ce furnizează servicii TV prin satelit – datează din 2010, când, într-o zi, din întâmplare, Andrijano, pasionat de actualitatea politică, l-a auzit vorbind la radio RMC pe jurnalistul Jean-Jacques Bourdin despre expulzarea dintr-un cartier periferic al Parisului a unui grup de romi.

“Am sunat la radio, aveam chef să le spun că romii nu înseamnă doar asta. Bourdin m-a lăsat în direct şi am spus: «Eu vă voi arăta adevăratul nostru chip»”, a povestit Dzeladin.

Doi ani mai târziu, Sutka a început să emită din Paris, din arondismentul al XIX-lea.

Dzeladin spune că a învăţat tot ceea ce înseamnă televiziune de unul singur, pentru a demonstra că “nu toţi romii sunt delincvenţi, hoţi”.

“Avem o cultură, un imn, un steag, integritate”, spune acesta. “Putem fi jurnalişti, medici, pictori. Dar puţină lume ştie asta”, adaugă el, explicând că doreşte ca prin această televiziune să demonteze prejudecăţile, dar şi

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

o televiziune dedicată exclusiv romilor, sutka city tv, a fost lansată la paris  o televiziune dedicată exclusiv romilor, sutka city tv, a fost lansată la paris

Ultima oră

Comentariul meu