Cererea mare din partea producătorilor sibieni de a-şi vinde marfa în Piaţa Ţărănască Transilvania a determinat Consiliul Judeţean Sibiu (CJS) să suplimenteze numărul de mese reci şi lăzi frigorifice în care aceştia să–şi păstreze produsele în condiţii corespunzătoare.

Astfel, la nivelul CJS, s-au făcut demersurile şi au fost achiziţionate încă 20 de mese frigorifice duble, care vor fi montate în cursul lunii mai, de acestea urmând să beneficize 40 de producătorii. Dintre acestea 15 sunt camere reci pe orizontală şi cinci pe verticală.

În perioada premergătoare sărbătorii Pascale, când piaţa a fost deschisă zilnic în perioada 1-4 mai, în intervalul orar 7-14, au fost prezenţi 150 de producători, depăşind capacitatea de depozitare la rece a produselor. În prezent, Piaţa ţărănească este utilată pentru 100 de producători.

De administrarea şi buna funcţionare a Pieţei ţăraneşti Transilvania se ocupă CJS, prin Camera Agricolă a judeţului, iar preşedintele CJS, Ioan Cindrea, a declarat că se vor lua toate măsurile ca produsele să fie păstrate în condiţii corespunzătoare pentru că această piaţă este apreciată atât de cumpărători cât şi de producători.

”Eu ştiu că se vând în condiţii corespunzătoare. Eu ştiu că este un târg şi cu siguranţă lucrurile se vor desfăşura numai în

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

încă 20 de frigidere pentru producătorii din piaţa tărănească de la sala transilvania  încă 20 de frigidere pentru producătorii din piaţa tărănească de la sala transilvania

Ultima oră

Comentariul meu