Sunt fascinante prin forma sau culoare, dar numeroase roci si minerale se dovedesc a fi toxice. Va prezentam mai jos unele dintre cele mai toxice roci si minerale din lume, potrivit listverse.com:

10. Coloradoita

Coloradoita este un mineral cristalin, recent descoperit, a carui structura este formata din mercur combinat cu telur, un alt metal extrem de rar si toxic. Asadar, coloradoita reprezinta o amenintare dubla in ceea ce priveste toxicitatea. Atunci cand este incalzit sau alterat din punct de vedere chimic, mineralul elibereaza vapori si un praf letal.

9. Calcantit

Cristalele albastre de calcantit sunt compusi din cupru, sulf, apa si alte elemente. Desi necesar corpului, cuprul continut in structurile de calcantit devine toxic in cantitati foarte mari. De altfel, cuprul devine solubil in apa si poate fi asimilat in cantitati mari de orice planta sau animal. Acesta trebuie manevrat de cercetatori cu foarte mare grija, intrucat cristalele sunt o amenintare reala.

8. Hutchinsonita

Denumit astfel dupa John Hutchinson, un mineralog de la Universitatea Cambridge, hutchinsonita este un metal din taliu, plumb si arsenic, similar din punctul de vedere al masei atomice cu plumbul, dar mult mai periculos. Expunerea la taliu duce la caderea parului, afectiuni ale pielii si, de

Citește mai departe pe: Cap Limpede

top 10 cele mai toxice roci si minerale din lume! foto  top 10 cele mai toxice roci si minerale din lume! foto

Ultima oră

Comentariul meu