Serviciul de Ambulanță Sibiu a rămas fără cea mai nouă mașină din dotare. Ambulanța de nici un an vechime a fost tamponată frontal într-o intersecție de către un autoturism al cărui șofer era grăbit mai mult să treacă pe verde decât să dea prioritate medicilor aflați în misiune. Ambulanța care transporta doi pacienți a fost serios avariată.

Șoferul ambulanței circula cu aceasta cu semnalele acustice și vizuale puse în funcțiune. Cu toate astea un Opel care avea verde la semafor a încercat să treacă la limită prin intersecție și a lovit în plin ambulanța. Șoferul din Opel a fost destul de serios rănit, iar pacienții din ambulanța accidentată au fost preluați rapid de un alt echipaj. Martorii spun că mașina care a lovit ambulanța avea viteza.

[SocialLocker text=’Vrei sa afli mai multe detalii si să vezi IMAGINI VIDEO? Precis sunt si altii interesati. Trimite link-ul pe Facebook sau Google + si VEZI GALERIE FOTO, TOT ARTICOLUL ȘI FILMAREA VIDEO ‘]

„Venea cu viteză cel cu Opelul, din partea aceea. Eu eram mai departe. Am auzit eu de acolo sirena. Deci e strigător la cer ce se întâmplă. Tineretul din ziua de astăzi e pericol să știți. Și eu am fost tânăr. Impactul a fost foarte puternic să știți. Eu m-am crucit! Am venit repede că am crezut că a omorât pe cineva. (…) Avea viteză foarte mare cel cu Opelul”, a povestit Liviu Horban, martor la accident.

Medici speriaţi

Personalul medical de pe ambulanță a fost extrem de revoltat de faptul că șoferul mașinii care a tamponat frontal autoutilitara sanitară nu a accordat prioritate. Medicii spun că s-au speriat extrem de tare și că centurile de siguranță le-au salvat viața atât lor cât și celor doi pacienți, mamă și fiu, aflați în salvare.

„A venit cineva pe prima bandă cu viteză foarte mare pentru că tocmai se făcuse verde. Nu a ținut cont că eram cu sirenă și girofar și s-a băgat cu viteză în noi. Aveam doi pacienți care erau cu centuri și nu s-a întâmplat nimic. Totul a fost în regulă. Normal că m-am speriat. Sper să fie și ceilalți ok și să se învețe minte în general toți conducătorii auto, când aud sirene și văd girofaruri, că touși este vorba de ceva serios. Noi am făcut tot ce am putut”, a povestit o asistentă care se afla în ambulanţa tamponată.

 

Şoferul se apără

Șoferul autoturismului care a intrat frontal în ambulanță spune că a avut verde la semafor și că ambulanța a intrat direct în el. „La semafor aveam verde. Dau să trec frumos. În dreapta mașina de salvare a intrat în mine direct. Fără nimic. Nu am auzit nicio sirenă. Doar am văzut-o direct în mine. Când s-a băgat în mine atunci am văzut sirenele. Atât!”, a povestit şoferul autoturismului Opel.

Cei de la Serviciul de Ambulanță Sibiu și-au pus mâinile în cap când au văzut cât de avariată este mașina care era cea mai nouă din tot parcul auto. Aceștia spun că ambulanțele se lovesc mereu în trafic de șoferi care ignoră orice semnale sonore și acustice.

„Ca de obicei nimeni nu ia în seamă semnalele acustice şi vizuale ale ambulanţei. Nu este prima dată. E păcat de parcul auto care se strică, uitaţi, aşa! Este o ambulanţă în minus pe care nu am de unde să o scot acum!”, spune Paşca Dan – director tehnic Serviciul de Ambulanţă Sibiu.

YouTube video

Polițiștii spun că șoferul care nu a acordat prioritate ambulanței se va alege acum cu dosar penal pentru că a ignorat semnalele acustice și vizuale și nu a dat prioritate salvării aflată în misiune.

Pacienții aflați în ambulanță au scăpat teferi.

[/SocialLocker]

VIDEO: NOISE MEDIA

 

Ultima oră

Comentariul meu