Politistii sibieni au oprit, luni noaptea, in jurul orei 23.30, pentru un banal control in trafic, un autoturism care circula pe strada Soseaua Alba Iulia.

Nu mica le-a fost mirarea, cand din masina s-a coborat un copil de 16 ani. In dreapta soferului se afla si proprietarul autovehiculului – C. Adrian, un tanar de 20 de ani. Din investigatiile politistilor de la Rutiera a rezultat ca masina a fost incredintata benevol de propietar. `Acesta i-a incredintat autoturismul minorului pentru conducerea pe drumurile publice, desi cunostea ca aceasta nu poseda permis de conducere`, transmit reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu.

Cercetati penal

In aceste conditii, minorul este cercetat penal pentru `conducerea unui autoturism pe drumurile publice de catre o persoana ce nu detine acest drept`, in timp ce `copilotul` si, totodata, proprietarul masinii intra sub incidenta articolul 86 alineatul 3 din OUG 195/2002, republicata, respectiv `incredintarea cu stiinta a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile public unei persoane ce nu detine acest drept`.

foto: arhiva

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

minor de 16 ani, sofer prin sibiu: a `dat o tura` pe alba iulia  minor de 16 ani, sofer prin sibiu: a `dat o tura` pe alba iulia

Ultima oră

Comentariul meu