Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu împreună cu Inspectoratul şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu derulează în această perioadă un proiect, „Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă”, care urmăreşte pregătirea tinerilor, anterior intrării lor pe piaţa forţei de muncă, cu privire la riscurile profesionale şi la drepturile şi obligaţiile lucrătorilor în muncă.

Pe baza protocolului de parteneriat încheiat între I.T.M. Sibiu şi Inspectoratul şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu s-au nominalizat opt unităţi şcolare cu 15 clase de a X-a şi 14 cadre didactice implicate în proiect.

În cursul lunii februarie a avut loc o instruire a cadrelor didactice, pe baza a 15 module având ca teme aspecte legate de securitatea şi sănătatea în muncă. În cursul semestrului II al acestui an şcolar, cadrele didactice instruite au procedat la predarea celor 15 module elevilor claselor a X-a, iar inspectori de muncă coordonatori locali din cadrul I.T.M. Sibiu au participat prin sondaj la cel puţin 3 ore predate de profesori.

În cadrul acestui proiect Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a inclus în Calendarul activităţilor educative regionale 2013, organizarea unui concurs judeţean care a urmărit verificarea cunoştinţelor legate de valorile securităţii şi sănătăţii în muncă, asimilate de elevi în urma instruirilor.

Concursul

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

inspectorii itm pregătesc liceenii sibieni pentru intrarea în câmpul muncii  inspectorii itm pregătesc liceenii sibieni pentru intrarea în câmpul muncii

Ultima oră

Comentariul meu