Două pelicule ale regizorului Cristi Puiu (foto) vor fi proiectate vineri şi sâmbătă, respectiv 10 – 11 mai, în cadrul programului Proiecte româneşti de succes la Cinema Astra Film Sibiu.

„Moartea domnului Lăzărescu” va fi proiectat vineri, 10 mai, de la ora 19:00. Filmul este povestea tragi-comică a unui pensionar (interpretat de Ion Fiscuţeanu) răpus de boală şi transferat de la un spital la altul pe seama unor explicaţii hilare, ajungând ca în final să fie privat de dreptul la îngrijire şi atenţie medicală. Filmul a captat atenţia criticilor de film pentru fidelitatea cu care redă realitatea contemporană a societăţii româneşti, dar şi pentru obstacolele absurde cu care aceasta se confruntă. A primit în 2005 premiul Descoperirea anului, acordat noilor talente la Festivalul Internaţional de Film de la Reykjavik şi premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes.

Al doilea lungmetraj, „Aurora”, va fi proiectat la Cinema ASTRA FILM sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00. „Aurora”, un film lung şi rece, catalogat de Variety, a stârnit reacţii diverse şi trece drept o capodoperă cu aceeaşi uşurinţă cu care ar putea fi catalogat ca o bizarerie absurdă.

Cea mai recentă producţie semnată de regizorul Cristi Puiu, aici

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

filmele „moartea domnului lăzărescu” şi „aurora” vor fi proiectate la cinema astra film sibiu  filmele „moartea domnului lăzărescu” şi „aurora” vor fi proiectate la cinema astra film sibiu

Ultima oră

Comentariul meu