Copiii din Centrul de Plasament Gulliver, Centrul de Plasament Orlat, Centrul de Plasament „Tavi Bucur” şi Palatul Copiilor participă miercuri, 8 mai, la ora 17, la Teatrul Gong (foto), la un spectacol de cântec, dans şi teatru în cadrul proiectul „Poveste de viaţă”.

Potrivit organizatorilor, momentul artistic va fi completat de un dialog între copii şi specialistul psiholog, un angajator privat şi un director al unui centru de plasament. În cadrul acestor discuţii va fi dezbătută tema integrării copiilor din centrele de plasament în comunitate.

Scopul proiectului este acela de a sublinia prin acest moment artistic situaţia copiilor odată ce părăsesc centrele de plasament pentru a fi integraţi în comunitatea de care aparţin.

Totodată, organizatorii îşi doresc să sublinieze faptul că aceşti copii şi tineri sunt foarte capabili şi suficient de bine pregătiţi pentru a face faţă provocărilor.

Acest proiect este iniţiat de Echipa Together, coordonatorul local este Fundaţia Comunitară Sibiu iar coordonatorul naţional este Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Evenimentul este finanţat de Youth Bank  şi a fost organizat şi cu sprijinul Primăriei Sibiu.

Intrarea este liberă, scopul fiind unul strict de informare şi prezentare a situaţiei acestor copii.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

copiii din centrele de plasament îşi spun povestea miercuri, la teatrul gong  copiii din centrele de plasament îşi spun povestea miercuri, la teatrul gong

Ultima oră

Comentariul meu