Reţeta aparţine Adrianei Nicoleta, de pe culinar.ro. Am făcut-o de foarte multe ori, am schimbat-o, am adaugat alte mirodenii, am adaptat-o la cuptorul meu. V-o scriu în varianta originală şi vă invit să citiţi şi postul Adrianei care vorbeşte cu mult drag despre mama ei şi despre obiceiurile de acasă.
Ingrediente:
Plămădeală:
2 linguri de faină
200 ml de lapte cald
50 g drojdie
2 linguriţe zahăr
Aluat:
1000 g de făină
200 ml de lapte cald
3 ouă şi 3 gălbenuşuri
1 linguriţă de sare
200 g de zahăr
250 g unt
arome (rom, vanilie)
Umplutură:
3 albuşuri
2 linguri zahăr
1 lingură cacao
100 ml lapte
450 g nucă
200 g stafide
Preparare:
Puneţi laptele la încălzit. Laptele nu trebuie să fie fierbinte.
Frecaţi drojdia cu două linguriţe de zahăr. Adăugaţi două linguri de făina şi laptele încălzit.
Acoperiţi cu o folie de plastic plămădeala şi puneţi-o la crescut.
Amestecaţi trei ouă şi trei gălbenuşuri cu o linguriţă de sare, 200 g de zahăr şi aromele alese.
După 20 de minute, plămădeala arată aşa:
Adăugaţi plămădeala la amestecul de ouă. Puneţi untul la topit.
Adăugaţi 500 g de făină la plămădeală şi începeţi să amestecaţi. Când aluatul s-a întărit, adaugaţi laptele şi restul de făină puţin câte puţin.
La sfârşit, adăugaţi untul …
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu