Traditiile se pastreaza si cand vine vorba de produse mai pusin traditionale, pentru masa de Paste. Angajatii fabricii de ciocolata din Cisnadie au incondeiat ouale pe care le-au pregatit pentru sarbatorile din acest an. Ciocolata nu este, insa, una obisnuita. Figurinele se patineaza cu praf de cristal si se picteaza manual.
Ciocolatierii explica exact cum se realizeaza delicioasele praline: forma de oua se aduce la o anumita temperatura, se umple cu ciocolata, se lasa sa trepideze, ca sa se aseze in forma, dupa care se goleste, se pune la frigider si, dupa ce se retrage, se umple cu diverse creme. Abia apoi, maestrii ciocolatieri isi aduc masura valorii: picteaza figurinele manual sau incondeiaza ouale, bucata cu bucata, astfel incat fiecare dintre ele este unicat.
Ultimul transport pentru sarbatorile de Paste a plecat astazi de la fabrica din Cisnadie, spre angajatii unei banci care vor primi o prima delicioasa.
Pralinele belgiene fabricate in oraselul de langa Sibiu au ajuns nu numai pe mesele bancherilor, dar si in numeroase restaurante si hoteluri de lux din Romania. Pretul unui pachet de 400 de grame ajunge la 40 de lei, daca este cumparat direct de la producator.
`Numai cu ciocolata lucram, deci nu lucram pe produse …
Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro