Guvernul Romaniei va transmite Comisiei Europene, joi, o solicitare formulata de Asociatia Romana a Carnii, prin care se va cere ca reteta de preparare a `mititeilor` sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale. Demersul vine ca raspuns la o directiva a Uniunii Europene, care prevede ca de la 1 iunie productia de mititei, gatiti dupa actuala reteta, ar trebui interzisa.

Micii romanesti, deveniti deja nelipsiti de la toate petrecerile din sezonul primavara-vara, au in componenta, pe langa carne, si bicarbonat de sodiu – ingredient vizat de directive europeana. Mai precis, aceasta prevede ca de la 1 iunie se interzice folosirea in compozitia produselor de carne procesata a carbonatilor de sodiu, a unui conservant si a unui antioxidant – aditivi alimentari ce sunt esentiali in reteta de preparare a micilor.

Micul romanesc, produs traditional!

Guvernul a anuntat, joi, printr-un comunicat, ca va face demersuri ca `mititeii" sa fie introdusi, alaturi de burger si de carnatul spaniol chorizo, in categoria produselor traditionale care nu sunt supuse acestor reguli.

`Astfel, cu ocazia grupului de lucru care va avea loc in data de 2 mai, in cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului Romaniei va transmite solicitarea formulata de catre Asociatia Romana a Carnii ca reteta produsului

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

guvernul vrea sa salveze micii romanesti: solicita ce sa ii introduca pe lista produselor traditionale  guvernul vrea sa salveze micii romanesti: solicita ce sa ii introduca pe lista produselor traditionale

Ultima oră

Comentariul meu