Vreme frumoasă și lacuri gata pregătite pentru prima bălăceală pe 2013. Acesta este peisajul din stațiunea Ocna Sibiului. Turiști și localnici deopotrivă au ales Litoralul Ardealului pentru minivacanța de 1 mai și Paște. Toate cele 14 lacuri sărate sunt deschise și așa vor rămâne cel puțin până la finele lui septembrie.

Soare, nisip, șezlonguri și umbreluțe exact ca pe litoral. Așa a arătat în prima zi din mai în stațiunea aflată la aproximativ 20 de kilometri de Sibiu. Și pentru că este vacanță, toată lumea a vrut să profite de zilele libere și a ieșit să facă prima baie pe anul acesta. Turiști străini, dar și din Maramureș, București sau Hunedoara au ales Ocna Sibiului pentru tratament și relaxare.

”Foarte bună apa. Am înotat. Am intrat în apă de mai multe ori. În fiecare zi o să venim, atâta timp cât mai avem concediy. Merită! Condițiile sunt foarte bune pentru noi care venim de departe. Din Maramureș am venit aici în această mini vacanță”, a povestit o doamnă venită cu soțul la Ocna Sibiului.

”Nămolul e bun pentru romatism. Aşa ştiu. Cred că ajută. Noi venim de trei ani aici și e foarte fain. Anul acesta e prima bălăceală. Condiţiile sunt bune. Şi apa e bună. Şi nămolul acesta e bun. E sărat că e sare destul de multă. Preţurile puţin piperate faţă de anul trecut”, a spus un domn venit din București.

Printre cei mai fericiți că au putut face prima baie în lacurile sărate s-au numărat bineînțeles și copiii. Piscinele special amenajate pentru ei pe marginea lacurilor au  fost luate cu asalt de către cei mici.

Prețuri acceptabile

Și pentru că relaxarea înseamnă și bere sau mâncare bună, terasele de la Ocna Sibiului au încins grătarele dis de dimineață pentru a fi pregătite fluxului de turiști care au vrut să ia o gustare sau să răcorească cu o bătură rece. O bere costă între 3 și 7 lei, iar un o fritptură de pui cu garnitură și salată costă între 14 și 20 de lei. Turiștii care vor veni în această vară la Ocna Sibiului vor avea parte și de alte surprize. Aici au fost amenajate și duşuri solare cu apă caldă și au fost achiziţionate și aparate de fitness exterioare ce vor putea fi folosite gratuit de toată lumea.

YouTube video

VIDEO NOISE MEDIA

Ultima oră

Comentariul meu