Nenumaratele cazuri de furturi din locuinte, survenite de-a lungul timpului in judet, conduc, potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, la o concluzie trista: batranii reprezinta `cea mai vulnerabila categorie de persoane`.

Potrivit Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Sibiu, situatiile nefericite se intampla din cauza faptului ca varstnicii `nu percep gradul de periculozitate al unor situatii in care pot fi implicati, ca urmare a acceptarii unor promisiuni, oferte sau servicii venite din partea unor persoane care isi aroga calitati false, fie de vanzatori ambulanti sau angajati ai unor firme prestatoare de servicii publice`.

Hotii, `camuflati` in acest mod, reusesc sa patrunda in locuintele unor cetateni, avand, totodata, si consimtamantul acestora. Pretextele folosite au ca limita imaginatia, bogata de altfel, si nu exclud promisiunile de `a efectua diverse reparatii ale unor instalatii de apa sau gaz, fie de a verifica contoarele amplasate in interior`.

Ultimul caz, zilele trecute

Zilele trecute, o femeie de 86 de ani din Sibiu, care se afla singura in apartament, a fost victima unui furt din locuinta. Batrana a lasat in casa doi barbati, care au pretins ca au venit pentru a desfunda canalul. In schimb, acestia erau hoti.

Cei doi barbati, insotiti

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

politia sibiu: persoanele varstnice, tinta preferata a hotilor din locuinte  politia sibiu: persoanele varstnice, tinta preferata a hotilor din locuinte

Ultima oră

Comentariul meu