Agitație mare luni seară în fața singurei sinagoge evreiești din Sibiu. Mai multe dube de la SRI, ISU și mașini de poliție au blocat circulația în zonă și au stabilit un perimetru de restricție a accesului în zonă. Totul după ce un apel la 112 a sesizat faptul că un obiect necunoscut care seamănă cuo bombă este agățat de gardul lăcașului de cult.

Polițiști locali, jandarmi, polițiști de la IPJ Sibiu și angajați ai SRI au sosit la fața locului. A fost adus echipamentul special pentru a se scana misteriosul obiect găsit pe gardul sinagogei. Locatarii din imobilelele din zonă au fost somați să rămână în case până când se va stabili dacă obiectul misterios este unul întradevăr periculos. Oamenii s-au arătat iritați că au trebuit să stea închiși în propriile case.

[SocialLocker text=’Vrei sa afli mai multe detalii si să vezi IMAGINI VIDEO? Precis sunt si altii interesati. Trimite link-ul pe Facebook sau Google + si VEZI TOT ARTICOLUL ȘI FILMAREA VIDEO ‘]

”Nu știm pentru că nu ne-a spus nimeni nimic. Din blocul celălalt a sunat la 112. Nu știm ce s-a întâmplat. Nu am știut că ar putea fi vorba de o bombă. Te speri la așa ceva, zic eu. Nu? Nu s-a mai întâmplat. În cartierul acesta nu”, a spus un locatar dintr-un imobil de pe strada Constituției.

”Eu nu cred în lucruri din astea. Nu cred. Pentru că e prea sărac românul ca să mai adune bani de bombe. Nu știu ce a fost acolo. Nu ne-a lăsat să ieșim. A venit un nepot pe la mine și l-am scos pe ușa din spate pentru că nu putea să iasă pe aici. Pe toți ne-au băgat în casă”, a mai povestit un alt locatar.

Alarmă falsă. Nu era nici o bombă

După aproximativ o oră de la apelul care a anunțat la numărul de Urgență 112, cei de la SRI au stabilit că acesta nu prezintă niciun pericol de explozie. Polițiștii au calmat imediat locuitorii din zonă și au eliberat perimetrul.

YouTube video

”A fost un apel la 112 referitor la un recipient lăsat pe gardul sinagogei. În urma acestei sesizări au fost alertați cei de ISU, cei de la SRI și echipa pirotehnică. Au venit și s-a scanat obiectul și s-a stabilit că e vorba de o alarmă falsă. Era vorba de vorba de un cilindru de mărime destul de mică. Un pic mai mare decât un breloc”, a explicat Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu.

Chiar și așa obiectul găsit în bagajul care atârna de gardul sinagocei evreiești din Sibiu a fost ridicat de SRI și transportat cu o dubă specială  în condiții de maximă securitate.

[/SocialLocker]

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. mda,se pare ca maine este un tur ciclist !!!La ce sa ne asteptam ???Bombe in canale ???apa cu Hidrogen ???

  2. o gluma proasta fara putere de explozie !!! Se distrage atentia de la alt eveniment mult mai important !!!