Primăria Sibiu, prin intermediul serviciul specializat, a făcut pregătirile pentru începerea sezonului turistic 2013.

Centrele de Informare Turistică trec la programul de vară. Începând din data de 7 mai centrul de informare turistică din Piaţa Mare, precum şi cel din Aeroportul Internaţional Sibiu vor fi deschise conform programului de vară: de luni până vineri între orele 9 şi 20, iar sâmbăta şi duminica între orele 10 şi 18. Acest program va rămâne valabil pe toată perioada sezonului turistic, între 1 mai şi 31 septembrie.

Chiar dacă Primăria Sibiu îşi va întrerupe temporar activitatea în perioada 1-6 mai cu ocazia sărbătorilor de Paşti, centrul de informare turistică din Piaţa Mare va rămâne totuşi deschis în zilele de 1, 2 şi 3 mai, între orele 9 şi 20 şi în 4 mai între orele 10 şi 18.

Pliante lunare cu evenimentele culturale

În fiecare lună Primăria Sibiu va edita un pliant bilingv în română şi engleză care conţine principalele evenimente culturale şi sportive ale lunii respective. Pliantele tipărite în 1.000 de exemplare lunar, vor fi disponibile gratuit în centrele de informare turistică.

În centrele de informare turistică mai sunt disponibile şi pliantele pentru întreg anul Sibiu Smart 2013 în limba română, engleză şi germană, precum şi hărţi şi alte materiale tipărite care îi pot ajuta pe turişti să găsească obiectivele turistice din Sibiu, dar şi un loc de cazare sau modalităţi de transport.

O mai bună informare pentru turişti

Cele 16 sisteme de orientare şi informare turistică instalate în centrul istoric au fost actualizate anul acesta prin înlocuirea faţetelor. Pe lângă acestea, Serviciul de Promovare în Cultură şi Turism lucrează în prezent la un proiect care prevede amplasarea de noi astfel de semne de orientare şi informare. Vor fi montate în centrul istoric încă opt sisteme de semnalizare în următoarele puncte: intersecţia străzii Ocnei cu strada Pietrarilor, Piaţa Gării (lângă biserică), intersecţia străzii Pompeiu Onofreiu cu strada Manejului, intersecţia străzii Alexandru Odobescu cu strada Moş Ion Roată, pe strada Cetăţii lângă Filarmonică, pe strada Cetăţii (în zona scărilor dinspre Bulevardul Corneliu Coposu), la intersecţia străzii Andrei Şaguna cu strada Mitropoliei şi la intersecţia străzii 9 Mai cu strada Târgului.

Sibiul va fi promovat pe Aeroportul Henri Coandă

Fotografii din Sibiu dar şi scurte filme de prezentare a oraşului vor rula pe ecranele LCD instalate în zonele de îmbarcare ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă din Bucureşti din data de 10 mai. Proiectul numit „Discover Romania by Bucharest Airports” a fost lansat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi are ca scop sprijinirea autorităţilor locale în promovarea destinaţiilor cu potenţial turistic.

La toate aceste măsuri se adaugă promovarea programului turistic şi cultural al acestui an la târgurile de profil din ţară şi străinătate la care reprezentanţi ai Primăriei Sibiu au participat atât anul trecut în noiembrie, cât şi în acest an în luna ianuarie şi martie.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu