11 permise ce conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri în urma acţiunilor desfăşurate în perioada 26-28 aprilie. Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în trafic şi în perioada 01- 06 mai.

În intervalul 26 – 28 aprilie 2013, având în vedere afluxul mare de autovehicule înregistrat pe segmentele de drum din judeţul Sibiu, în contextul Sfintelor Sărbători de Florii, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi specifice în zonele identificate cu grad ridicat de risc accidentogen, iar activităţile preventive desfăşurate au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Sibiu au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier, în trei cazuri fiind vorba despre conducerea unui vehicul cu alcoolemie peste limita legală.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 11 permise de conducere, din care 1 pentru alcool şi 5 pentru depăşirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză. In acest sens, dorim să exemplificăm două situaţii, ambele înregistrate pe DN 1, în afara localităţii Sălişte, respectiv:

– în data de 28.04.2013, în jurul orei 1000, un bărbat în vârstă de 34 de ani domiciliat în judeţul Hunedoara a fost înregistrat de aparatura de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare (aparat radar), rulând cu viteza de 217 km/h;

– în data de 28.04.2013, în jurul orei 1600, un alt conducător auto, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Vâlcea, a fost înregistrat de aparatura de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare (aparat radar), rulând cu viteza de 200 km/h.

Revin radarele…

În perioada 01 – 06 mai a.c., datorită afluxului mare de autovehicule prognozat, având în vedere minivacanţa de 1 Mai – „Ziua Internaţională a Muncii”, „Ziua Internaţională a Tineretului” şi „Sărbătorile Pascale”, activităţile organizate la nivelul Serviciului Rutier Sibiu vor viza combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cât şi asigurarea fluenţei traficului rutier, în special în zonele de agrement şi în proximitatea lăcaşelor de cult.

Acţiunile preventive desfăşurate de către poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu sunt circumscrise campaniei preventive organizate la nivel naţional de către Inspectoratul General al Politiei Romane prin Direcţia Rutieră sub sloganul:

„Romania Alege Viaţa !”

Ultima oră

Comentariul meu