Descentralizarea nu poate fi inceputa fara a avea punctele de vedere ale administratiei locale, a declarat marti ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, la intalnirea cu membrii Consiliului Consultativ pentru Regionalizare si cei ai asociatiilor administratiei publice locale.

‘Sper sa ajungem cat se poate de repede la un acord pe subiectele dezbatute azi, ca sa putem finaliza intregul proces inainte de inceperea noii generatii de programe operationale, prevazute pentru perioada 2013 – 2020. In acelasi timp, sunt constient ca nu putem porni descentralizarea pana nu avem punctele de vedere ale administratiei locale’, a subliniat ministrul, citat de Agerpres, la intalnirea de la sediul MDRAP.

Reprezentantii Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, ai Asociatiei Municipiilor din Romania, ai Asociatiei Comunelor din Romania, ai Asociatiei Oraselor din Romania si ai Asociatiei Primarilor Sectoarelor Municipiului Bucuresti au discutat cu membri ai Consiliului pentru Regionalizare despre tipul competentelor si al inventarului patrimonial care vor trebui transferate catre autoritatile publice locale, ca urmare a procesului de regionalizare-descentralizare.

Potrivit unui comunicat al MDRAP remis Agerpres, in cadrul intalnirii au mai fost abordate teme precum sursele de finantare si beneficiarii de la nivel local, modificarile care trebuie aduse legislatiei din domeniul administratiei

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

dragnea: nu vom avea regionalizare fara a discuta cu autoritatile locale  dragnea: nu vom avea regionalizare fara a discuta cu autoritatile locale

Ultima oră

Comentariul meu