ÎPS Laurenţiu Streza, arhiepiscopul Sibiului şi mitropolitul Ardealului, a făcut un apel către credincioşi încă din luna martie a anului curent, să se gândească să ia în plasament în perioada Sărbătorilor Pascale a copiilor din centrele de Plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu.

Solicitării sale i-au răspuns zeci de credincioşi, care au venit la conducerea DGASPC spunând că ”au auzit în biserică”, însă formalităţile şi perioada scurtă pe care asistenţii DGASPC au avut-o la dispoziţie pentru anchetarea cererilor a făcut ca doar două cereri să fie aprobate.

”Timpul a fost prea scurt şi vă daţi seama că trebuie să facem şi noi nişte verificări. Fiecare familie trebuie să-i ofere copilului anumite condiţii, cameră. Nu este aşa de simplu. Dacă îmi vine cineva astăzi, nu mai este timp să facem ancheta. Actele trebuiau depuse din timp. Sperăm ca aceşti doi sau trei copii să petreacă în familiile de plasament măcar sărbătorile de Paşti şi apoi vom vedea”, a declarat directorul DGASPC Sibiu, Mihaela Tolciu (foto).

Directoarea a declarat că, în această perioadă mai sunt şi familii, bunici, rude care doresc să îi ţină pe cei mici pentru câteva zile în familie.

Imediat după Sărbătorie de Paşti,

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Doar două cereri de luare în plasament de Paşti a copiilor din centrele DGASPC au fost aprobate  Doar două cereri de luare în plasament de Paşti a copiilor din centrele DGASPC au fost aprobate

Ultima oră

Comentariul meu