Timp de cinci ani Silvana Armat si Sebastian Marcovici au redefinit fotografia de presa prin cea mai mare expozitie de fotografie de presa din Romania – Focus Sibiu.

Conceptul Focus a pornit in anul 2007. Silvana Armat a reunit intr-o expozitie de fotografie de presa peste 100 din cele mai expresive cadre din anul Capitalei Culturale Europene. Doi ani mai tarziu, Sebastian Marcovici intra in echipa Focus iar expozitia creste in vizibilitate. Fiind primul an in care alegerile prezidentiale au avut loc separat fata de cele parlamentare, expozitia a avut ca tematica centrala tumultul politic al unui an electoral.

Evenimentele anului 2010 au produs cea mai complexa expozitie de pana acum. Tumultul social creat de instalarea crizei economice a dus la miscari ample de strada, mitingurile, marsurile de protest creand imagini extrem de puternice si, in acelasi timp, emotionale.

In anul 2011, sportul sibian a avut prim-planul expozitiei. Promovarea echipei Vointa in primul esalon al fotbalului romanesc, Raliul Sibiului, Red Bull Romaniacs, performantele echipei de baschet CSU Sibiu au dus la un `fir rosu` expozitional cu tenta sportiva.

Insa fotografia vedeta a fost cea realizata de Sebastian Marcovici la ceremonia de canonizare a Mitropolitului Andrei Saguna, cand presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

cinci ani de focus sibiu - expozitia orasului  cinci ani de focus sibiu - expozitia orasului

Ultima oră

Comentariul meu