Unul dintre cei mai bine cotati regizori europeni ai momentului, Eimuntas Nekrošius revine la Sibiu, in cadrul celei de-a XX-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu ce va avea loc in perioada 7 – 16 iunie 2013.

Castigatorul a trei Premii Ubu pentru Teatru, regizorul lituanian Eimuntas Nekrošius prezinta in premiera nationala la Sibiu cea mai noua productie a companiei sale – spectacolul `Divina Comedie` dupa Dante Alighieri.

Regizorul despre care Arthur Miller spunea ca este `un fel de geniu` creeaza o lume fascinanta printr-o teatralitate ce pune accent pe folosirea poetica a imaginii si a sunetului.

Nekrošius transforma calatoria lui Dante prin Infern, Purgatoriu si Paradis, in cautarea frumoasei Beatrice, intr-o redescoperire a iubirii prin cele mai ascunse colturi ale sufletului uman. Rolul principal din acest spectacol este interpretat de actorul Rolandas Kazalaz, care il portretizeaza pe Dante ca pe un personaj senzual, pasional, ce nu accepta sa piarda. Acesta alearga dupa Beatrice in Infern, pentru ca `iadul este oriunde fara ea`. Regizorul si fondatorul companiei Meno Fortas,

Eimuntas Nekrošius a mai fost prezent in Romania acum doi ani, in deschiderea celei de-a XVIII-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, cand a prezentat spectacolul `Idiotul` la

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

regizorul eimuntas nekrošius revine la sibiu  regizorul eimuntas nekrošius revine la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu